Wij ( Selectie ONR ) willen dit jaar graag wat meer leuke activiteiten met de selectie gaa...

S1 S2 S3 S4 A1 B1 B2 C1 C2 D1 D2 E1 E2 E3 E4 E5 F1 F2 F3 F4 F5

ONR BRENGT HOLLANDSCHVELD THUISNEDERLAAG TOE

Tue 07 Nov, 16:54

Opstelling: P.Hoving, Dijk (85. J.Plat), E.Hoving, Luinstra, Land, Wolthuis, Poel (85. Kloosterman), Rodenboog, De Kleine, Vogelzang, B.Plat

De vorige ontmoetingen met Hollandscheveld dateerden uit het seizoen 2004/ 2005. In het kampioensjaar van Hollandscheveld werd het 0-0 in Hollandscheveld en in Roden moest ONR met 2-3 het hoofd buigen. Die wedstrijd scoorde middenvelder Bas Wachtmeester drie keer voor de bezoekers. Hij speelt momenteel bij eerste klasser Noordscheschut. Dit seizoen won Hollandscheveld al zijn thuiswedstrijden en bij een overwinning zou de aansluiting met ONR en De Weide weer gevonden worden.

Na de eerste periodetitel van vorige week heeft ONR eigenlijk alle verwachtingen al overtroffen. De resterende veertien wedstrijden kan de ploeg kijken of het een toevalstreffer was of dat er voor de hoofdprijs meegestreden kan worden. En hoe kan het dan mooier dat meteen tegen Hollandscheveld en De Weide moet worden gespeeld. Deze teams speelden vorig jaar nog in de tweede klasse en waren/ zijn de voornaamste titelkandidaten van de derde klasse D.

De eerste helft was lang in evenwicht. Beide teams lieten de tegenstander enigszins vrij in de opbouw. Veel kansen werden er niet gecreëerd. Wellicht dat het natte speelveld hier iets mee te maken had, aangezien er dit seizoen nog niet vaak om zo’n heerlijke mat gespeeld kon worden. De eerste mogelijkheden waren tussen de twintigste en dertigste minuut voor ONR. Verder dan verre schoten van Vogelzang kwam het eigenlijk niet. Poel was ook nog een keer dichtbij, maar zijn schot ging voorlangs. Daarna nam Hollandscheveld het initiatief. Met name spits Wielink bemoeide zich meer en meer met het spel. Hij vraagt de ballen op het middenveld en creëert zo ruimte voor flankspelers Koster en Tichelaar. De verdediging van ONR stond echter lang uitstekend. Koster brak één keer door, maar zijn geplaatste schot werd eenvoudig verdedigd ondanks dat doelman Hoving gepasseerd was. Het was echter niet vreemd dat Hollandscheveld in deze chaotische fase de leiding nam. Uit een kluts pikte wederom Koster de bal op en nu wist hij het net wel te vinden. Zijn schuiver was keeper Hoving te machtig, 1-0. Het eerste tegendoelpunt van ONR in 400 minuten (exclusief blessuretijd), nadat Mepschen (Drenthina) 23 september in de slotminuut voor het laatst een gaatje wist te vinden in de hechte ONR defensie. ONR leek van slag door de tegentreffer, maar de rust werd gehaald zonder verdere schade. Schade had er ook nog kunnen zijn voor Hollandscheveld toen routinier Schonewille centraal op het middenveld een charge maakte op Luinstra, maar de jonge scheidsrechter Bulthuis kende genade geen tweede gele kaart of direct rood.

De tweede helft startte met veel aanvallende intenties. ONR probeerde wat meer druk te zetten op de verdedigingslinie van Hollandscheveld. Het gevaar daarin schuilt dat de kracht van Hollandscheveld, de aanvalslinie, meer ruimte krijgt. Het spel golfde heen en weer, maar echte kansen bleven uit. De wedstrijd kantelde in de 55e minuut toen De Kleine aan de rechterflank zijn tegenstander voor de zoveelste keer te snel af was. Hij werd wederom gevloerd en een vrije trap volgde. Tot dan toe hadden dergelijke vrije trappen nog niet veel opgeleverd, maar nu plaatste Poel de bal prima voor en Vogelzang hoefde de bal maar licht te toucheren om binnen te koppen. Wellicht dat zijn vrijheid kwam door de wissel van Hollandscheveld, waar Schonewille werd vervangen. Hij stond voor vertrek nog klaar om Vogelzang te verdedigen. In het vervolg van de wedstrijd ontstond wederom hetzelfde evenwicht als in de eerste helft. ONR werd gevaarlijk met een afstandschot van Wolthuis net over het doel en een actie van B.Plat die in het zijnet eindigde. Het was de enige keer dat klasse-topscoorder Plat een gaatje wist te vinden voor een schot. Aan de andere kant zat Tichelaar (ook al goed voor acht doelpunten) in de zak bij Land. Alleen spits Wielink bleef een plaag voor ONR. Zijn schoten kwamen echter van te ver om doelman Hoving in problemen te brengen. Tien minuten voor tijd viel de winnende treffer uit de lucht. Goed storend werk van Poel en B.Plat zorgde voor balbezit in de linker hoek van het veld. Rodenboog kreeg de bal en hij bracht snel Wolthuis in positie. Wolthuis aarzelde niet en zonder aan te nemen schoot hij de strak over de grond langs doelman Van de Vinne; 1-2. Vervolgens werd de sfeer grimmiger en de scheidsrechter had meer moeite om het in de hand te houden. Rodenboog kreeg geel na een overtreding op Karssies en Karssies kreeg een kaart voor het wegtrappen van de bal. De thuisploeg (spelers, begeleiding en publiek) voelden zich benadeeld en er kwam met meer agressie. Een aantal keer lag de wedstrijd stil vanwege blessures. Zo moesten Dijk en Poel zich laten vervangen. Op een schot van Koster na kwam ONR niet meer in problemen, ondanks een blessuretijd van 12 (!) minuten terwijl er van tijdrekken totaal geen sprake was. Het had overigens nog 1-3 kunnen worden als Vogelzang een mooie actie had bekroond met een meer geplaatst schot, maar hij schoot naast.

Het bevrijdende fluitsignaal kwam uiteindelijk toch. In een gelijk opgaande wedstrijd trok ONR aan het langste eind. Een puntendeling had de verhoudingen misschien meer recht aangedaan. Wellicht dat dit het geluk van de koploper genoemd kan worden, dat het in zulke situaties gewoon meezit. Voor de stand was het wel in belangrijke overwinning, want het gat met Hollandscheveld (nog steeds de nummer drie) is nu zeven punten. Volgende week komt De Weide op bezoek in Roden. De Weide staat met 23 punten slechts eentje punten achter ONR: een echte topwedstrijd dus.